Roderick Mirande
Redacteur
bij Adfogroep
In drie woorden: Geïnteresseerd, Ongeduld, Volhouder
Black no sugar
Korte kennismaking
- Waar ben je trots op?
- Dat ik werk bij de gaafste vakbladuitgeverij van Nederland. Nou ja, je mag natuurlijk niet meer spreken van 'vakbladen', want alles is crossmediaal, maar de verhalen, de mensen en de ontwikkelingen zijn nog altijd even interessant en aantrekkelijk.
- Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
- Hockeyen, koken voor vrienden en een beetje frutten in de tuin.
- Wist je dat ik…
- Vroeger kok ben geweest? En dat ik gewerkt heb bij John Fagel in het toenmalige (best wel befaamde) restaurant Tout Court in de Runstraat in Amsterdam?
- Waar zou je naartoe gaan in een tijdmachine en met wie/waarom?
- Naar rond 1800 in Italië en Frankrijk, de tijd van de opkomst van Napoleon, één van de meest fascinerende machthebbers ooit. (Recent het boek Napoleon de Grote gelezen, vandaar.)
Roderick's Tips
- Wat is je lievelingsfilm?
- The Lobster (ik houd van absurde films)
- Welk boek kun je aanbevelen?
- Het Woud der Verwachting - Hella Haasse
- Heb je een restauranttip?
- All time favourite: Le Hollandais. Nu hip en hartstikke goed: De Scheepskameel
- Heb je nog een andere leuke tip voor ons?
- Zoek het eens dichterbij voor een weekend-citytrip, ga naar Münster. Culinair, historisch en cultureel veel te bieden. Het is maar 2,5 uur met de auto. Wij zweren bij Hotel Feldmann!
Tot slot
- Wat is je favoriete quote?
- Difficilia quae pulchra (Die is van Erasmus: 'Wat mooi is, kost moeite')
- Wie zou jij terug willen zien in deze rubriek?
- Isabelle Dacz